Evde Bakım Başvuru Formu Aydınlatma Metni

MENDERES BELEDİYESİ EVDE BAKIM BAŞVURU  FORMU AYDINLATMA METNİ

İşbu aydınlatma metni, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununun 10. maddesi ile Aydınlatma Yükümlülüğünün Yerine Getirilmesinde Uyulacak Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğ kapsamında veri sorumlusu sıfatıyla Menderes Belediyesi tarafından hazırlanmıştır.  

KİŞİSEL VERİLERİNİZİN İŞLENME AMACI VE HUKUKİ SEBEBİ

Kişisel verileriniz 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ve ikincil düzenlemelere uygun olarak aşağıda belirtilen amaçlar ve hukuki sebepler çerçevesinde işlenmektedir. www.menderes.bel.tr   adresinde bulunan “Evde Bakım Başvuru Formunu” doldurmanız halinde “Ad-Soyad, TC Kimlik Numarası, E-Posta , Adres, Doğum Tarihi, Doğum Yeri, Telefon, Cinsiyet, Medeni Durum, Eğitim Durumu, Meslek, Sosyal Güvence, Hane Halkı Sayısı, Sorumlu Kişi, Sorumlu Kişi Yakınlık Derecesi, Sorumlu Kişi Telefonu, Aile Hekimi, Tanısı Konmuş Hastalığı" gibi kişisel verileriniz, tarafınızca oluşturulan iletişim talebi kapsamında Menderes Belediyesi tarafından sizinle iletişim kurulması, taleplerin değerlendirilmesi ve sonuca kavuşturulması amaçlarıyla 6698 sayılı kanunun 5/2-f maddesinde yer alan meşru menfaat hukuki sebebi uyarınca işlenmektedir.

KİŞİSEL VERİLERİN AKTARILMASI

Menderes Belediyesi yukarıdaki amaçlar ve hukuki sebepler doğrultusunda işlenen kişisel verilerinizi birlikte faaliyetlerini yürüttüğü Menderes Belediyesi (ve/veya işin yerine getirilmesi için paylaşılması gereken üçüncü kişi iş ortaklarıyla) veya Kanunen Yetkili Kamu ve Özel Kurumlardan talep edilmesi durumunda 6698 sayılı kanunun 5/2-ç maddesi uyarınca kişisel verilerinizi paylaşılabilecektir.

KİŞİSEL VERİLERİN TOPLANMA YÖNTEMLERİ

Menderes Belediyesi kişisel verilerinizi ziyaret etmiş olduğunuz web sitesi/Evde Bakım Başvuru formu aracılığı ile toplamaktadır. Bunun yanı sıra başka yöntemlerle Menderes Belediyesi ile iletişime geçerek açıkladığınız durumlarda da kişisel verileriniz toplanmaktadır.

KİŞİSEL VERİLERİN SAKLANMASI

Kişisel verileriniz 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanun’unun 5/2-ç ve 5/2-f maddelerindeki hukuki sebeplere dayalı olarak yukarıda belirtilen amaç ve hukuki sebepler doğrultusunda işlenecek olup, kanuni süreler boyunca işlenecek ve sınırlı süre muhafaza edilecektir.

KİŞİSEL VERİLERİNİZE İLİŞKİN HAKLARINIZ

Veri sahibi olarak Menderes Belediyesi ‘ne başvurarak;

•    Kişisel verilerinizin işlenip işlenmediğini öğrenme,

•    Kişisel verileriniz işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,

•    Kişisel verilerinizin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,

•    Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,

•    Kişisel verilerinizin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemlerin kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,

•    İşlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde kişisel verilerinizin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemlerin kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,

•    İşlenen verilerinizin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle aleyhinize bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,

•    Kanunu’ un 7. maddesinde yer alan şartlar çerçevesinde kişisel verilerin silinmesini ya da yok edilmesini isteme, yapılan düzeltme, silme ya da yok etme işlemlerinin kişisel verilerin paylaşıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini talep etme,

•    Kişisel verilerinizin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız hâlinde zararın giderilmesini talep etme haklarına sahipsiniz.

Yukarıda sayılan haklarınıza ilişkin taleplerinizi Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ’de öngörülen başvuru usullerine uygun olarak Menderes Belediyesi’ne iletmeniz durumunda  Menderes  Belediyesi talebinizi niteliğine göre en kısa sürede ve en geç 30 (otuz) gün içinde ücretsiz olarak sonuçlandıracaktır. Ancak, işlemin ayrıca bir maliyeti gerektirmesi hâlinde, Menderes Belediyesi Kişisel Verileri Koruma Komitesince belirlenen tarifedeki ücreti talep edebilecektir.

Detaylı bilgi için www.menderes.bel.tr adresinde bulunan Kişisel Verilerin Korunması Politikamızı inceleyerek öğrenebilirsiniz.

Menderes Belediyesi

İnternet Adresi : www.menderes.bel.tr

Telefon Numarası : 0 232 700 00 00

E-Posta Adresi : info@menderes.bel.tr

KEP Adresi : menderes.belediyesi@hs01.kep.tr

Adres : Kasımpaşa, Atatürk Cd. No:1, 35470 Menderes/İzmir

 

Paylaş